Friday, March 23, 2007

Strategie

Strategie: Daar valt niet zo heel veel over te zeggen. Wel kan ik je de tip meegeven dat sommige terreinen vaker worden betreden dan andere terreinen. Hoe kan dat, zul je misschien zeggen. Allereerst zijn er de kanskaarten, deze sturen je soms naar een terrein. Het is dus heel lucratief om daar veel te bouwen. Maar kijk bijvoorbeeld eens naar de gevangenis. Op diverse manieren kan iemand in de gevangenis komen en daar zal hij ooit een keer uitkomen. Hij zal dan 2 dobbelstenen gooien en de kans is erg groot dat hij dan 6, 7 of 8 gooit. Deze straten zijn dus erg belangrijk. Zo zie je maar dat ook bij Monopoly een beetje oplettendheid nodig is om je kansen te vergroten.

Dan de stations. Deze kunnen niet bebouwd worden, maar onderschat hun kracht niet, zeker in het begin van het spel. Natuurlijk is ook het aantal huizen van belang. Er is maar een gelimiteerd aantal huizen beschikbaar. Zorg er dus voor dat je een groot deel van deze huizen zult bezitten. Wat is er nou mooier dan dat iemand een hotel moet verkopen om aan geld te komen, terwijl er geen huizen meer beschikbaar zijn. Op deze manier wordt het landen op die straten een heel stuk goedkoper. En zolang er geen huizen beschikbaar zijn, worden er door je tegenstanders ook geen huizen gekocht. Wacht dus zo lang mogelijk met het kopen van hotels, maar bouw zoveel mogelijk huizen.

En wees tot slot bedacht op de volgende truc: uit het hoofd geleerde goede kanskaart(en). Zodra iemand een kanskaart trekt die niet van pas komt, dreun hij de ingestudeerde tekst zonder haperen (!) op en legt de kaart onderop de stapel. Dat zal niemand opvallen. Bijvoorbeeld "Ga verder naar start", deze is simpel te onthouden en komt in beide stapels kaarten voor.

No comments: